Pečieme na Vianoce: Perníkové cupcakes s kakaovým fondánom

Cupcakes okorenené perníkovým korením s tekvicou, fondánom kakaovým a marcipánom Dr. Oetker prinesú tú pravú vianočnú atmosféru do vašich domovov.

Suroviny na cesto:

0,25 ks tekvica Hokkaido
200 g múka špaldová celozrnná
1 KL kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
0,25 KL sóda bikarbóna Dr. Oetker
110 g cukor trstinový
1 balíček vanilkový cukor Dr. Oetker
štipka soli
1 PL perníkové korenie
120 ml olej
2 ks vajce

(KL – kávová lyžica, PL – polievková lyžica)

Suroviny na krém:


200 g smotanový syr
150 g maslo zmäknuté
200 g cukor trstinový práškový
1 vanilkový struk “Bourbon” Dr. Oetker
štipka mletej škorice

Suroviny na ozdobenie:


1 balíček Fondán kakaová poťahovacia hmota Dr. Oetker
1 balenie Marcipán Dr. Oetker

Okrem surovín potrebujeme:

  • ponorný mixér
  • 12 ks papierové košíčky na muffiny
  • forma na muffiny (12 kusov)
  • elektrický ručný šľahač
  • cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
  • formičky na vykrajovanie v tvare hviezdičky

Príprava: ako a to?

1.
Na prípravu cesta olúpeme tekvicu, nakrájame na malé kúsky a uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme dohladka.

2.

V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, sódou, cukrami, soľou a korením. Pridáme olej a vajcia a dôkladne všetko vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do papierových košíčkov vo forme na muffiny.

3.

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 170 °C, Teplovzdušná rúra: 150 °C, Plynová rúra: 170 °C. Doba pečenia: asi 20 minút.

4.
Muffiny necháme vychladnúť.

5.
Na prípravu krému: v mise vyšľaháme syr s maslom, cukrom, dreňou zo struku a škoricou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Krémom naplníme cukrárske vrecko a nanesieme na muffiny.

6.
Na ozdobenie pomocou valčeka vyvaľkáme fondán a marcipán na pláty a pomocou formičiek z nich povykrajujeme hviezdičky, ktorými ozdobíme cupcakes.

www.oetker.sk

You may also like...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Pri používaní tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. viac info

Cookies používame s cieľom optimálne vytvárať a neustále skvalitňovať naše služby, prispôsobiť ich vašim záujmom a potrebám a zlepšovať ich štruktúru a obsah.

Zatvoriť