Legendárna Podravka má nový obal! Zmenil sa dizajn aj postavička kuchára

Aj keď sa dizajn obalu mení, receptúra ostáva rovnaká – je to stále to isté ochucovadlo, na ktoré ste zvyknutí a ktoré je súčasťou slovenských domácností po generácie.

Vedeli ste, že ochucovadlo Podravka uzrelo svetlo sveta už v roku 1959 v bývalej Juhoslávii? Práve vďaka tomuto významnému kroku vznikol na mnohých trhoch dovtedy neexistujúci segment ochucovadiel. V Podravke je ukrytá tradícia a hodnoty, ktoré si nielen značka, ale aj jej spotrebitelia nesmierne cenia.

Obal výrobku prešiel historicky len malými zmenami

Zmenou obalu značka oslovuje aj mladšiu generáciu spotrebiteľov a snaží sa vyhovieť jej záujmom a potrebám. Nový, svieži a moderný dizajn nie je jedinou zmenou na obale. Značka vyšperkovala aj legendárnu postavu šéfkuchára, s ktorým je varenie rovnako jednoduché ako s jeho predchodcom. 

Originálna receptúra: z dobrého to najlepšie

To, čo sa nezmenilo od vzniku ochucovadla, je jeho obľúbená receptúra. Najmä vďaka jedinečného zloženia a univerzálnemu použitiu pri príprave jedál je dnes Podravka číslo 1 v segmente ochucovadiel na slovenskom trhu.

Vedeli ste, že…?

  • Názov spoločnosti Podravka pochádza z označenia ženskej obyvateľky regiónu Podravina, kde má spoločnosť centrálu?
  • Bola vybudovaná v roku 1947 na základoch továrne bratov Wolfovcov, v ktorej sa spracovávalo ovocie?
  • Neskôr sa stala Podravka známou doma, a neskôr aj v zahraničí, vďaka výrobe univerzálnej príchute do jedla – Vegeta?
  • Popularita Vegety rýchlo rástla a tak sa exportovala do viac ako 70 krajín sveta, na všetkých päť kontinentov?
  • Dnes je Podravka známa nielen značkou Vegeta 40, ale aj množstvom iných značiek: Dolcela, Lino, Eva, Fant, Kviki, Lagris a ďalšie?
  • Spoločnosť PODRAVKA INTERNATIONAL pôsobí na slovenskom trhu od roku 1993, avšak prvé produkty tejto chorvátskej značky poznali Slováci už v osemdesiatych rokoch?

Najskôr džemy, až potom VEGETA

1934

Bratia Marijan a Matija Wolfovci, podnikatelia z chorvátskej Koprivnice, založili továreň na spracovanie ovocia a výrobu džemov, predchodkyňu súčasnej Podravky.

Jedna z budov Podravky v roku 1940. keď to bola ešte rafinéria na olej

1947

Továreň bratov Wolfovcov dostáva meno, ktoré nosí dodnes – Podravka.

1949

Podravka začala s výrobou džemov a marmelád.

Podravka začala s výrobou džemov a marmelád

1952

Spoločnosť rozširuje výrobu o nové výrobky: kandizované ovocie, želé cukríky, ovocné sirupy, horčicu, kečup, ovocné vína, sušenú zeleninu, sterilizovanú fazuľu a hrach, mäsové konzervy.

1957

Začínajú vyrábať známe polievky Podravka.

1959

Profesorka Zlata Bartl spolu so svojim tímom vytvorili Vegetu 40 – najznámejšie univerzálne ochucovadlo, ktoré sa dnes predáva už viac ako 75 rokov vo viac než 70 krajinách na všetkých piatich kontinentoch.

1964

Na balení Vegety 40 sa objavila postavička kuchára. Dodnes je kuchár neodmysliteľnou súčasťou obalu.

1970

Podravka začína s výrobou detskej kaše Čokolino a nenskôr aj ďalších druhov stravy pre deti, s obrázkom medvedíka nazvaného Lino.

1974

Vznikajú prvé publikácie s receptami.

2007

Podravka polievky majú 50. narodeniny.

2009

50. výročie existencie Vegety, najznámejšej značky spoločnosti Podravka. Bola vyrobená jubilejná Zlatá Vegeta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka používa Akismet na obmedzenie spamu. Zistite, ako sa spracovávajú údaje o vašich komentároch.