Jednoduché a zdravé večere do 30 min.

Príprava chutného a zdravého jedla vôbec nemusí byť zdĺhavá. Vyskúšajte jednoduché a rýchle recepty.

Zapečený kozí syr s medom a orechmi


Fit večera aj pre tých, ktorí radi počítajú kalórie: Zapečený kozí syr s medom a orechmi

Ingrediencie:
2 kozie syry s bielou plesňou
plátok toastového chleba
60 g vlašských orechov
2 lyžice lúčneho medu Medokomerc
šalátový mix
polovička granátového jablka

Zálievka:
5 lyžíc olivového oleja
1 lyžica dijonské horčice
2 lyžice lúčneho medu Medokomerc
Soľ a mleté korenie

Postup:
Plátok toastového chleba rozdrvíme tyčovým mixérom, pridáme maslo, lúčny med a nadrobno nakrájané vlašské orechy. Na papier na pečenie rozložíme kozie syry a posypeme mrveničkou s orechmi. Zapečieme v rúre na 180 stupňov. V miske zatiaľ pripravíme dresing – zmiešame olivový olej, horčicu, med, soľ a peper. Vyšľaháme metličkou do krémovej konzistencie. Šalát zmiešame s dresingom, pridáme zrnká granátového jablka a navrch servírujeme rozpečený syr s orechovou posýpkou.

Kurací kuskus na kari a mede

Večera inšpirovaná Orientom: Kurací kuskus na kari a mede


Ingrediencie:
Kuracie prsia
200 g kuskusu
3 lyžičky kari
štipka chilli
olivový olej
1 väčšia červená cibuľa
maslo
2 lyžice lúčneho medu Medokomerc
arašidy
kukurica

Postup:
Kuracie prsia nakrájame na rezance a na chvíľu ich naložíme do osolenej zmesi z olivového oleja, lúčneho medu, kari a chilli. Následne na oleji osmažíme červenú cibuľu a pridáme mäso. Potom primiešame kukuricu, podľa chuti prilejeme lúčny med a prisypeme arašidy. Medzitým si pripravíme kuskus, ktorý vmiešame do zmesi.

Tip: Lúčny med Medokomerc s vôňou rozkvitnutej lúky


Lahodný med zlatistej farby charakteristický svojou sladkou chuťou je ľahko stráviteľný a vhodný pre okamžité dodanie energie, pričom nemá takmer žiaden tuk. Obsahuje až 0,5% rastlinných bielkovín a minerálne látky ako horčík, draslík, vápnik, mangán a železo. Má antioxidačné, antibakteriálne a probiotické vlastnosti.


Pre viac informácii www.medokomerc.cz

You may also like...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Pri používaní tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. viac info

Cookies používame s cieľom optimálne vytvárať a neustále skvalitňovať naše služby, prispôsobiť ich vašim záujmom a potrebám a zlepšovať ich štruktúru a obsah.

Zatvoriť