Aká je slovenská klasika medzi tortami? No predsa nepečená smotanová

Nepečená smotanová torta je klasika, ktorú niekedy v živote spravil alebo aspoň ochutnal každý z nás. Možno máte svoj vlastný rodinný recept, ale vyskúšajte tentokrát smotanovo-tvarohovú verziu, ktorú si k 25. výročiu spravilo aj RAJO.

Na nepečenú smotanovú tortu potrebujeme:

  • 240 g piškót
  • 2 x 375 g kyslej smotany Rajo
  • 2 x 180 ml smotany na šľahanie Rajo
  • 250 g tvaroh jemný Rajo
  • 28 väčších jahôd
  • 1 balíček vanilkového cukru + práškový cukor podľa chuti
  • Džem alebo polevu na ozdobenie

Postup:

  • Na dno tortovej formy poukladáme približne 200 g piškót tak, aby pokrývali celé dno formy
  • 600 g kyslej smotany zmiešame s tvarohom a  ¾ balíčkom vanilkového cukru. Zmes vylejeme do formy na piškóty a rozotrieme rovnomerne až ku krajom.
  • Na smotanovú vrstvu nakrájame na kolieska 15 jahôd a poukladáme ich tak, aby pokrývali celý povrch smotanovej vrstvy.
  • Zvyšných 200 g kyslej smotany zmiešame so zvyškom balíčka vanilkového cukru (ochutnáme, prípadne dosladíme), nanesieme do formy na vrstvu nakrájaných jahôd a opäť rozotrieme až ku krajom.
  • Na túto vrstvu smotanového krému poukladáme zvyšné piškóty.
  • Poslednú vrstvu tvorí šľahačka zo smotany na šľahanie – smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a pokryjeme ňou vrstvu piškót a rozotrieme až ku krajom formy tak, aby sme piškóty úplne prekryli. Povrch nemusí byť rozotretý úplne dohladka, jemné vlny dajú torte šmrnc.
  • Nakoniec tortu ozdobíme a zachladíme.

Prajeme dobrú chuť a všetko najlepšie, ak je torta narodeninová!!!

You may also like...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Pri používaní tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. viac info

Cookies používame s cieľom optimálne vytvárať a neustále skvalitňovať naše služby, prispôsobiť ich vašim záujmom a potrebám a zlepšovať ich štruktúru a obsah.

Zatvoriť