Banánový chlebík

Vyskúšajte zdravšiu verziu bábovky s cereálnou zmesou, je zložená z cukrovej repy, jačmeňa, raže a čakanky. Je zdrojom vlákniny a je vhodná pre deti od 3 rokov. Jej konzistencia je sypká ako mletá kava. Neobsahuje kofeín.

Potrebujeme:

  • 2 lyžice cereálnej zmesi INKA
  • 125 ml vriacej vody
  • 3 zrelé banány
  • 150 g pšeničnej múky
  • 160 g celozrnnej múky
  • .2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny
  • ½ lyžičky soli
  • ½ čajovej lyžičky škorice
  • ¼ čajovej lyžičky muškátového orieška
  • 60 ml extra panenského olivového oleja
  • 180 g trstinového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu

POSTUP

Pripravíme si polovicu šálky cereálneho nápoja INKA. Necháme vychladnúť. Olúpeme banány a rozpučíme ich vidličkou. Zalejeme vychladenou cereálnou zmesou INKA a premiešame. Všetko vylejeme do väčšej misy a pridáme pšeničnú múku, celozrnnú múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ, škoricu a muškátový oriešok. Miešame tak, aby sme vytvorili vláčnu hmotu. V oddelenej miske vymiešame cukor a vajcia a potom ich pridáme k ostatným surovinám, pridáme ešte olivový olej a vanilkový extrakt a zmiešame. Hotovú hmotu si dáme do formy na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňoch asi 45 minút.

You may also like...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Pri používaní tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. viac info

Cookies používame s cieľom optimálne vytvárať a neustále skvalitňovať naše služby, prispôsobiť ich vašim záujmom a potrebám a zlepšovať ich štruktúru a obsah.

Zatvoriť