Rýchly obed alebo večera: Tarhoňa s kukuricou a tofu

Stačia len tri suroviny – kukurica, syr tofu a tarhoňa a k dispozícii máte rýchle, zdravé a hlavne chutné jedlo.

Kukurica zasýti a dodá telu viacero prospešných látok, vitamíny skupiny B, horčík či fosfor. Tofu – syr, ktorý sa vyrába so sójového mlieka, nie zo živočíšneho, je zdrojom rastlinných bielkovín…

Suroviny:

  • 250 g tarhoň
  • balík mrazenej kukurice
  • 2 balíčky tofu syra (ja používam ochutený bazalkou)
  • cibuľa
  • cesnak
  • soľ alebo vegetka
  • bylinky na ochutenie – tymian, mletý rozmarín

Postup:

Uvaríme tarhoňu ako cestoviny, vodu scedíme. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, keď užchytá farbu, pridáme nakrájaný cesnak a iba krátko porestujeme (len tak, aby pustil vôňu). Pridáme kukuricu, chvíľu necháme podusiť a priložíme cestovinu. Ochutíme soľou prípadne vegetkou a bylinkami. Tofu pokrájame na kocky a nakoniec pridáme do jedla. Premiešame, aby sa chute spojili. Môžete podávať. Dobrú chuť!

You may also like...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Pri používaní tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. viac info

Cookies používame s cieľom optimálne vytvárať a neustále skvalitňovať naše služby, prispôsobiť ich vašim záujmom a potrebám a zlepšovať ich štruktúru a obsah.

Zatvoriť