Skvelá cícerová polievka


Cícer znižuje hladinu cholesterolu, zvyšuje imunitu (obsahuje viac ako percent dennej dávky zinku), pomáha udržiavať tráviaci systém v dobrej kondícií. Je bohatým zdrojom bielkovín, i preto sa ho odporúča konzumovať aspoň jedenkrát týždenne.

Suroviny:

300 g cíceru (môžete použiť aj konzervu, najlepší je suchý)

2 ks mrkvy

2 ks zemiakov

1 ks väčšia cibuľa

4 strúčiky cesnaku

2 PL oleja

soľ, mleté čierne korenie, kari korenie, drvená rasca

Postup:

Cícer umyjte a na noc namočte do vody. Na druhy deň ho uvarte, v tlakovom hrnci je hotový približne za 30 minút.

Očistenú a pokrájanú cibuľu opražte na oleji, keď začína byť sklovitá pridajte pokrajaný cesnak. Zľahka premiešajte, nepečte dlho, aby cesnak nezhorkol. Pridajte pokrájanú mrkvu, zemiaky a chvíľu restujte. Ochuťte rascou, soľou, korením a premiešajte. Potom zalejte vodou, kým nie je zelenina mäkká. Predajte časť uvareného ciceru a polievku rozmixujte. Zvyšnú časť cíceru pridajte na záver.

You may also like...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Pri používaní tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. viac info

Cookies používame s cieľom optimálne vytvárať a neustále skvalitňovať naše služby, prispôsobiť ich vašim záujmom a potrebám a zlepšovať ich štruktúru a obsah.

Zatvoriť