Teplý krúpový šalát s pečenou tekvicou

Čerstvej zelenine odzvonilo, prichádza čas krásne prevoňaných pečených variácií. Tento farebný recept s krúpami, lahodnou pečenou tekvicou a jogurtovým dipom určite poteší nielen oko, ale aj  žalúdok. Recept je pre 2 porcie, čas prípravy 60 min

Tip: Šalát môžeme doplniť pečenou červenou repou alebo plátkami prosciutta.

Ingrediencie

  • 100 g krúpy
  • 300 g tekvica Hokkaido
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL olivový olej
  • 5 polovíc sušené rajčiny v oleji
  • 3 hrste rukoly
  • čerstvý tymián
  • Jogurtový dip
  • 200 g biely Gazdovský jogurt Hollandia, šťava z polovice citrónu, soľ

Postup prípravy

  1. Krúpy prepláchneme, vysypeme do hrnca, zalejeme vodou a varíme do zmäknutia cca 30 minút. Medzitým si nakrájame tekvicu na kocky, pridáme strúčiky cesnaku, zmiešame so štipkou soli, lyžicou olivového oleja a pečieme v rúre na 180 °C zhruba 20 minút.
  2. Zatiaľ čo varíme krúpy a pečieme tekvicu, vyrobíme si jogurtový dip zmiešaním Gazdovského jogurtu s citrónovou šťavou a štipkou soli. Necháme ho v chladničke.
  3. Po uvarení krúpy scedíme a vysypeme do misy. Pridáme upečenú tekvicu, najemno pokrájaný pečený cesnak, tymián, pokrájané sušené rajčiny aj s dvoma lyžicami oleja a soľ podľa chuti.
  4. Nakoniec vmiešame čerstvú rukolu a ihneď podávame s jogurtovým dipom.

SÚŤAŽ s HOLLANDIOU!

 

Odpovedzte správne na otázku: Ako dlho sa pečie tekvica, ktorá sa pridáva do šalátu?

Troch z vás odmeníme kuchynskou zásterou

Odpovede posielajte do 16. decembra  na adresu: magazin.zenam@gmail.com

 

Výhercovia súťaže:

Ludmila Pechová, Nitra

Alena Zrneková, Partizánske

Ľudmila Sedlická, Košice

 

GRATULUJEME!

You may also like...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *