Šalát s medvedím cesnakom, prepeličím vajíčkom a zelenou a bielou špargľou

Špargľa ani medvedí cesnak by rozhodne nemali chýbať vo vašom jedálničku. Sú doslova prírodnými liekmi pre ľudský organizmus.

 

Špargľa je nízkokalorickou potravinou a má veľa blahodarných účinkov na organizmus. Je bohatá na vitamíny a vlákninu. Pomáha telu pri detoxikácii a je nenahraditeľnou surovinou v prevencii pred rakovinou. Medvedí cesnak je mimoriadne účinný liek, ktorý skvele dochutí pokrmy. Je výborným pomocníkom pri regulácii vysokého krvného tlaku a cholesterolu, pri ochoreniach dýchacieho systému, žalúdočných ťažkostiach a infekciách. Je vhodné ho užívať na celkové posilnenie imunity.

 

 

 

Šalát s medvedím cesnakom, prepeličím vajíčkom a zelenou a bielou špargľou

Na prípravu šalátu pre 2 osoby potrebujete nasledovné suroviny:

Medvedí cesnak 50g

Špargľa 200g

6ks Prepeličie vajíčko

Medvedí cesnak na pesto 50g

Píniové oriešky 20g

Soľ

Korenie

Parmezán

Postup prípravy:

Špargľu najprv očistíme pomocou škrabky, neočistenú necháme iba špičku špargle. Konce jednoducho odlomíme a špargľu uvaríme v osolenej vode. Medvedí cesnak krátko sparíme, aby sa vytratila jeho sila. Následne ho zmiešame spolu so špargľou, pokvapkáme olivovým olejom, podľa chuti jemne dosolíme a dokoreníme. Prepeličie vajíčka povaríme po dobu 2 minút a následne ošúpeme. Pridáme ich rozkrojené do šalátu, ktorý na záver dochutíme s pestom z medvedieho cesnaku. Pesto si pripravíme pomocou kuchynského mixéra. V deci olivového oleja rozmixujeme medvedí cesnak, píniové oriešky a cca 20g parmezánu. Nakoniec šalát jemne pokvapkáme pripraveným pestom a konzumujeme.

 

Tento šalát a ďalšie jarné gastronomické špeciality môžete vyskúšať vo viacerých reštauráciách Bencik Culinary Group do 11. mája. Viac informácií o skupine Bencik Culinary Group nájdete na www.bencikculinary.sk

You may also like...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Pri používaní tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. viac info

Cookies používame s cieľom optimálne vytvárať a neustále skvalitňovať naše služby, prispôsobiť ich vašim záujmom a potrebám a zlepšovať ich štruktúru a obsah.

Zatvoriť