Hroznová diéta

24.05.2008, 20:06, aurelia

Vyskúšajte dvojdňovú hroznovú kúru. Pri tejto diéte rozhodne nebudete hladovať. Hrozno  vám prečistí telo, dodá energiu a navyše tlmí chuť na sladké! Obsahuje výživné látky, ktoré zlepšia vašu pleť, vlasy a nechty.

 

 



1 deň


Raňajky: 100 g hrozna, 1 nízkotučný jogurt
Desiata: 100 g hrozna, 1 nízkotučný jogurt, 1 lyžica vločiek,
Obed: Rezancový šalát s hroznom
Ako na to: Potrebujete 50 g rezancov, 1 malý zeler, 1 malé jablko, 50 g hrozna, 50 g morčacieho mäsa, citrónová šťava, sójová omáčka. Rezance uvarte a sceďte. Morčacie mäso nakrájajte na rezance a opečte na oleji. Zmiešajte s rezancami, nakrájaným zelerom, nastrúhaným jablkom, bobuľkami hrozna a dochuťte citrónovou šťavou a sójovou omáčkou.
Olovrant: 250 ml hroznovej šťavy
Večera: Losos s omáčkou
Ako na to: Potrebujete 30 g cestovín, 100 g lososa, 1 malú cibuľku, 75 ml bieleho vína, 100 ml zeleninového vývaru, 30 g hrozna. Cestoviny uvarte a sceďte. Na panvici opečte lososa, osoľte ho a pokvapkajte citrónovou šťavou. Do zeleninového vývaru pridajte víno a jemne posekanú cibuľku. Na miernom ohni povarte. Potom vmiešajte guličky hrozna. Na tanier dajte cestoviny, lososa a prelejte pripravenou omáčkou.

2 deň

Raňajky: 50 g ovsených vločiek zmiešajte so 100 g nízkotučného jogurtu a 50 g hrozna
Desiata: 250 g hrozna
Obed: Kotleta s vínom
Ako na to: Potrebujete 1 bravčovú kotletu, soľ, korenie, mletý zázvor, 1 malú cibuľku, 1/2 feniklu, 50 g hrozna, 1 lyžicu sójovej omáčky, olej. Na oleji popražte nakrájanú cibuľu a fenikel. Vyberte a dajte na tanier. Kotletu naklepte, narežte po stranách, osoľte, okoreňte, ochuťte mletým zázvorom a upečte z oboch strán. Vyberte ju a dajte na tanier k zelenine. Do výpeku pridajte hrozno a sójovú omáčku, krátko povarte a nalejte na mäso.
Olovrant: 250 g hrozna
Večera: Kuracie ragú s hroznom
Ako na to: Potrebujete 150 g kuracieho mäsa, soľ, korenie, olej, 1 malú cibuľku, 100 g hrozna, 100 ml zeleninového vývaru, 2 lyžice bieleho vína, 1 lyžicu kyslej smotany. Kuracie mäso nakrájate na kocky, osoľte, okoreňte a opečte na oleji. Pridajte nadrobno pokrájanú cibuľu, podlejte trochou vody a pod pokrievkou duste 5 minút. Pridajte hrozno, vývar, víno a duste ďalších 5 minút. Odstavte, vmiešajte kyslú smotanu.

 
« Späť


Diskusia: "Hroznová diéta"
Dátum: Meno: Komentár:
- Žiadne komentáre -
Pridať komentár | Zobraziť všetky komentáre