Obezita začína v hlave, ako sa jej zbaviť?

„Obezita vzniká veľmi často dôsledkom frustrácie, syndrómu vyhorenia, straty viery – predovšetkým sám v seba, často býva kompenzáciou stresu alebo dôsledkom snahy dostať sa z depresie,“ vysvetľuje príčinu obezity RNDr. Petr Fořt, CSc., odborník na výživu a hlavný autor systému Komplexnej Nutričnej Typológie.

ID-100110858

Nutričná typológia je unikátny systém, ktorý umožňuje určenie individuálneho typu metabolizmu (spaľovania). Vďaka nemu je možné zostaviť výživový plán a jedálny lístok tak, aby to viedlo k optimálnemu zdraviu a ideálnej telesnej hmotnosti. Program využíva unikátne kombinácie tisícročných skúseností tradičnej indickej medicíny, celostnej medicíny a poznatkov západnej medicíny. Neoddeliteľnou súčasťou je tiež prípadné vyšetrenie krvi… Autor tohto systému doktor Fořt často zdôrazňuje vplyv prostredia, genetickej výbavy a predovšetkým psychiky človeka na obezitu.

V dnešnej dobe má väčšina ľudí svojho športového trénera a ak ho práve nemá, určite ho aspoň raz vyskúšala. Ak chcete schudnúť, nájdite si osobného výživového špecialistu. Strava tvorí až 70% úspešného chudnutia. Máme návod ako účinne a zdravo schudnúť a to bez jo-jo efektu.

1. Obráťte sa na výživového špecialistu
Výživový špecialista je odborníkom v oblasti zdravej výživy a správnej životosprávy. Preto vám vie najlepšie poradiť ako zdravo a prirodzene schudnúť, vzhľadom na váš zdravotný stav, vek, typ metabolizmu, pH organizmu a iné špecifiká. Jednoducho vám pomôže na ceste za štíhlou líniou a vy sa tak nemusíte obávať, že si drastickou diétou poškodíte zdravie.

2. Poznajte svoj metabolizmus
Tak ako sa odlišujeme výškou, stavbou tela či krvnou skupinou, tak aj typom metabolizmu. A keďže ho máme každá iný, je naivné domnievať sa, že na nás bude zaberať rovnaká diéta. Sme geneticky odlišné a je teda logické, že nemôžeme mať rovnakú stravu a držať rovnakú diétu. Pretože čo jednej vyhovuje, druhej môže naopak škodiť. Typ metabolizmu sa určí na základe vyšetrenia krvi, ktoré zároveň odhalí aj ďalšie možné zdravotné problémy, a to zistením cholesterolu, cukru, kyseliny močovej, zápalov v organizme, imunity, prekyslenia organizmu a ďalších.

3. Získajte jedálniček šitý na mieru
Poznanie vášho typu metabolizmu vám napovie, ktoré potraviny sú pre vás vhodné a ktoré by ste mali zo stravy vylúčiť. Jedny vám totiž môžu pomáhať chudnúť a iné váš organizmus jednoducho nevie správne spracovať a vy preto priberáte. Na základe zistených výsledkov vám výživový špecialista navrhne unikátny jedálniček, ktorý je priamo šitý na váš typ metabolizmu. Bude obsahovať hlavne tie potraviny, ktoré vám pomáhajú chudnúť a cítiť sa fit. Poznanie vhodných a nevhodných potravín vám pomôže vybudovať si správne stravovacie návyky na celý život. Vďaka tomu si budete môcť ľahšie striehnuť svoju váhu a navyše budete plné vitality a energie. Už žiadne psychicky a časovo náročné počítanie kalórií.

4. Skúste individuálnu starostlivosť
Práca špecialistu zostavením jedálnička na mieru zďaleka nekončí. Naďalej vám bude poskytovať individuálnu starostlivosť a sprevádzať vás na ceste zmeny životného štýlu. Pomôže vám nenásilne začleniť nové výživové odporúčania do každodenného života a pravidelné konzultácie zabránia pocitu osamelého bojovníka. Motivácia je pri zmene stravovacích návykov mimoriadne dôležitá.

5. Prístrojová diagnostika
Pravidelnými stretnutiami a tiež prístrojovou diagnostikou uvidíte pokroky nielen v zrkadle, aj ale aj vo výsledkoch o stave vášho organizmu. Tým, že ste nedržali diétu, ale rozhodli ste sa ísť zdravšou cestou, a to zmenou stravovacích návykov, sa nadbytočné kilogramy v podobe jojo efektu nevrátia. A vy sa budete cítiť a vyzerať úžasne.

FOTO: www.freedigitalphotos.net/

You may also like...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pri používaní tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. viac info

Cookies používame s cieľom optimálne vytvárať a neustále skvalitňovať naše služby, prispôsobiť ich vašim záujmom a potrebám a zlepšovať ich štruktúru a obsah.

Zatvoriť